duminică, 10 iunie 2012

Ganduri. Cate unul pe zi, mai multe zile laolalta.

Intre a fi fericit si a fi intelept, majoritatea opteaza pentru fericire. Explicabil: intelepciunea vine odata cu suferinta.


Nevazatorul care se complace in orbire vrea sa-i scoata si vazatorului ochii, pentru a-l convinge ca lumea e asa cum o vede el.


Exista oameni care ajung celebri prin calitati. Si exista oameni care ajung celebri prin penibilitati.


Exista oameni care te inteleg fara sa fie nevoie sa rostesti vreun cuvant. Si exista oameni pentru care poti irosi toate cuvintele lumii iar ei sa nu priceapa nici macar o idee din ce le vorbesti.


In tot ce facem si in tot ce gandim, nu suntem nimic altceva decat imagini perpetuate a ceea ce au fost si inaintasii nostri. Pentru mai multa originalitate, ar trebui sa devenim o alta specie.


De ce fac romanii tot timpul politica? Fiindca un lucru pe care nu-l faci la timp, sau il faci prost, esti nevoit sa-l repeti pana-ti iese!


Exista vieti care se scurg anodine pana la un moment dat. Si exista un moment, un singur moment, care te transforma in erou. Dar asta, numai daca ai stiut sa-ti asumi pana atunci cu demnitate si anonimatul.


Un prieten de nadejde e un om care iti cunoaste toate slabiciunile si nu s-ar gandi niciodata sa le foloseasca impotriva ta.


Trecutul nu se schimba. Se schimba doar perceptia noastra despre el, in functie de experientele care au avut loc in decursul timpului, pornind de la momentul amintit si pana acum si in functie de trairea de moment.


Nu fericirile ne fac sa ne deosebim unii de altii, ci durerile.


Ca sa scrii bine, trebuie sa gandesti bine. Mi-e greu sa cred ca oamenii lipsiti de caracter, etica si patrundere ar putea scrie opere realmente valoroase. Stiu eu, cuvinte potrivite poate da...


N-are rost sa iei in serios ce spune un om care nu se ia pe sine in serios.


Unii scriu cum respira. De acord. Dar unii au si probleme respiratorii.


Da, stiu, artistii dau spectacole. Dar nu oricine se da in spectacol e artist.


Mai mult decat inteligenta am admirat intotdeauna bunul simt. Daca ne gandim, atitudinea justa, demna, este deasupra instruirii. A citi tomuri intregi de carti si a avea o atitudine aroganta si plina de emfaza inseamna ca nu ai reusit sa-ti insusesti nimic din ele si nimic din mersul lumii. Caci, inainte de toate, trebuie sa dai dovada ca ai reusit, prin ce ai citit, sa te educi pe tine.


Copiii inteleg libertatea mai bine decat noi. Pe masura ce crestem, ne faurim propriile custi. Uitam de visele care ne-au dat aripi si devenim puscariasii propriilor temeri. Infrangerea se afla in noi. La fel, libertatea.2 comentarii:

  1. colaj de nota 10+
    ar fi bine sa-l citeasca cat mai mai multi, sa i-a aminte macar jumate, sa inteleaga macar un sfert ...

    RăspundețiȘtergere
  2. seradevise: multumesc!
    un gand bun si o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Aici imi puteti scrie ce ganditi. Va rog, simtiti-va liberi...