sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Flacari din Ceruri

Atmosfere incendiare pe stadioane. Activităţi culturale ce durau până noaptea la 3.00, deşi erau prevăzute ca până la 12.00 să se termine. Flăcări de brichete se aprindeau şi se unduiau, asemeni unei mări aprinse, la "Rugă pentru Eminescu". "Ţăranul român, măria-sa" nu putea să nu te înmoaie şi să nu te facă să te gândeşti la casa bătrânească, de unde ai plecat şi unde te întorceai, ca proaspăt orăşan, mereu. Se trezea spiritul de luptă în noi cu "Treceţi batalioane române Carpaţii" şi apoi ne spunea cum "Cu caciulili pe frunte stăm de veacuri, ca un munte, în Curbura Arcului Carpaţi...". Şi asta, fiindcă trebuie să "Trăiască Moldova, Ardealul şi Ţara Românească", pentru că "Bat clopote, sunând reîntregirea"... Of! "Tu, Ardeal!"...
Tatiana Stepa, probabil, îl va întâmpina acum şi-i va spune: "Maestre, v-am aşteptat. Haideţi să spunem o "Rugă pentru părinţi" în Rai. Eu le-am spus doar de fructe, de "Galbenă Gutuie" şi de "Cireşul" . Apoi trebuia să împart totul cu ei, nu am mai putut cânta nimic fără "Partaj"".
Îmi amintesc cum pe atunci îmi spuneai "La adio, tu", "Puştoaico", dar uitai că "Totuşi, iubirea..." şi mă îndemnai "Iubita mea, să ne-aruncăm în mare!" iar Florian Pittiş râdea de noi, spunându-ne că totu-i "Vânare de vânt".
Ţi-am povestit atunci, "La o cană cu vin", că "Odată am ucis o vrabie" şi tu mi-ai spus "Să fie pace în lume!" şi "Să ne iubim", căci tu ştiai, "Iubirea e poveste veche".
Şi-atunci ai spus că e mai bine să facem o "Rugă pentru părinţi", pentru că există în lumea asta o "Repetabilă povară" şi că o să ne simţim intr-o zi ca nişte "Copaci fără pădure". Ţi-am amintit atunci de "Moartea soldatului" . Dar tu ai luat-o pe pe Anda Călugăreanu şi ai pus-o să ne spună că noi suntem "Generaţia-n blugi" si "Noi nu, niciodată, niciodată noi nu...!".

Veţi face, voi, cei duşi, acum, un Cenaclu în Ceruri iar Flacăra voastră va lumina până la noi, pe pământ, căci, pentru toţi, numai "Drumul" e interesant...10 comentarii:

 1. Cum spuneai, ar trebui să lăsăm liniștea să vorbească..citim , medităm, ascultăm.
  Se scrie un alt fel de poezie.
  A poetului care s-a retras undeva, în lumea aștrilor..

  RăspundețiȘtergere
 2. Pentru ca esti departe si poate ca nu ai rasfoit tot ce a aparut in presa din ultimele zile, iti propun sa citesti un interviu dat de Adrian Paunescu revistei Tango (Alice Nastase):
  http://www.revistatango.ro/adrian_paunescu_nu_stiu_nici_azi_ce_este_poezia-352-p1.html

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc mult, Gabriela!
  Am reusit sa vad doar o scurta secventa de la inmormantare, aparuta in Ziare Mondene. Si, evident, am rascolit Youtube-ul de la cap la coada...

  RăspundețiȘtergere
 4. am descoperit lumea ta minunata datorita lui Adrian Paunescu, vezi, ne aduna si de acolo...

  I-am dedicat si eu o rubrica ca sa-i inapoiez putin din ce ne-a dat, dupa puterile mele
  http://zbateri.blogspot.com/search/label/Adrian%20Paunescu

  RăspundețiȘtergere
 5. LePetitPrince, ma bucur de vizita si iti multumesc pentru link.
  Ma bucur ca iti place ce ai gasit aici. Te mai astept, precis mai gasim si alte puncte comune.

  O seara linistita!

  RăspundețiȘtergere
 6. Eu raman la ideea comuna, ca oamenii(doar poetii-oameni!) mor pentru a face loc adevaratilor poeti, marilor spirite luminatroare, care in societate ard, iar in eternitate lumineaza!Ce am gasit aici si mie imi face placere.

  RăspundețiȘtergere
 7. Si culmea, aici in blogrolul dumneavoastra sa gasesc si un om drag mie. Multumesc de intalnire!

  RăspundețiȘtergere
 8. Domnule Muscalu, ma bucur ca va simtiti bine in acest micut coltisor de lume. Aceasta e si ideea: destainuiri ca la un ceai, ca ca o cafea, ca la gura sobei, o lume armonioasa si deschisa.
  Ma simt onorata ca ma cititi. Si eu va urmaresc de ieri blogul (abia ieri v-am descoperit!).
  Fiti binevenit si simtiti-va in Lumea Mea ca acasa!

  RăspundețiȘtergere
 9. Credeam ca numai eu am suferit de un ... blocaj, dupa zilele acelea de mare tristete. Pana azi n-am putut sa postez nimic pe blog.
  Zi luminata!

  RăspundețiȘtergere
 10. Ah, nu, Gabriela! La mine s-au adunat o gramada de probleme care trebuiau rezolvate: acte, oficialitati etc. si nu am mai avut timp sa scriu. Seara abia ma adunam de pe drumuri si nu mai aveam chef de nimic. Voi gasi timp in zilele urmatoare (sper!;-) )

  O zi frumoasa si tie!

  RăspundețiȘtergere

Aici imi puteti scrie ce ganditi. Va rog, simtiti-va liberi...