marți, 12 octombrie 2010

Papusi si papusari (poem/non-poem)

E legea aceptantei sociale. Sta in firea nostra sa vrem sa fim declarati buni de catre toata lumea. Curiozitatile cresc cand e imaginea personala in discutie. Autoperceptia nu mai e de ajuns si-ncepi sa cauti ce nici nu stii ca este. E instinctiv. Altfel, ne-am duce dracu´. Iar ei spun nu cand tu spui da si speri in sinea ta la poate. La fel, si ei se indoiesc. In ce parte se trage sfoara nu stii decat cand interactiunea ii descopera adevarului fata. Esti manipulat, manipulezi, esti, cand papusa, cand papusar. Suntem toti niste Dumnezei mai mici, incercand sa-L definim pe Cel mare. In Lumea ta nu mai esti singur. A cui papusa ai fost azi?


e legea aceptantei sociale.
sta in firea nostra
sa vrem sa fim declarati buni
de catre toata lumea.

curiozitatile cresc
cand e imaginea personala
in discutie
autoperceptia nu mai e de ajuns
si-ncepi
sa cauti
ce nici nu stii ca este.
e instinctiv.

altfel,
ne-am duce dracu´.

iar ei spun nu
cand tu spui da
si speri in sinea ta
la poate.
la fel si ei
se indoiesc.

in ce parte se trage sfoara
nu stii decat
cand interactiunea ii descopera
adevarului fata.

esti manipulat, manipulezi,
esti, cand papusa, cand papusar.
suntem toti niste Dumnezei mai mici
incercand sa-L definim
pe Cel mare.
in Lumea ta nu mai esti singur.

a cui papusa ai fost azi?

14 comentarii:

 1. Degeaba incerci sa-l corectezi pe Ducan. E pur si simplu prost. N-o sa inteleaga.

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu mai incerca sa-l corectezi pe Ducan. E pur si simplu prost si nu intelege.

  RăspundețiȘtergere
 3. Am vazut ca e prost. Dar nu credeam ca e CHIAR ASA de prost... :-( E siderant de...!

  RăspundețiȘtergere
 4. Cazul lui ar putea fi studiat la facultatea de Psihologie. Un tip netalentat, avid de laude, meschin, paranoic si cu ego-ul hipertrofiat.

  RăspundețiȘtergere
 5. Vad ca-l iubesti de nu se poate. Il stii personal? Am intuit si eu ce spuneai, dar nu-l stiu decat de f putina vreme si doar online. Mi-a atras atentia inca de la inceput prin neconcordantele sale. Speram sa fie ceva dincolo de ele. Speram sa ma insel. Dar tu-mi pietrifici banuielile. Se da rau, saracu, in stamba si, culme e, ca nici nu vede.

  RăspundețiȘtergere
 6. Cred ca am sa scriu o lista cu "Asa nu!" unde am sa-l trec cap de afis. Uite, in "Poezie si...poezie" el mi-a fost sursa de inspiratie. Vezi, tot sunt buni si astia pentru ceva... Am o creatie in plus datorita lui ;-)
  Vai, dar mai bine sa ma abtin, ca altfel devin prea malitioasa si nu e bine. Nu stii niciodata cand ajungi tu centrul discutiilor... :-)

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu-l cunosc personal. Dar l-am criticat de citeva ori si mi-a cenzurat postarile, in schimb i-am scris anonim ca e un geniu, un mare poet etc., si le-a acceptat. Si asta spune multe despre calitatea unui om±

  RăspundețiȘtergere
 8. Hahahaha! Vad ca avem experiente comune in ceea ce-l priveste. Pe Facebook l-am cunoscut.De fapt, el m-a gasit pe mine. Am avut indrazneala sa comentez odata la o stare a lui si m-a apostrofat, fiindca nu eram in asentimentul lui. Apoi comentasem ce vazusesi la el in blog. Mai departe nu mai are rost sa spun... :-))
  Si asa e. Ai dreptate in privinta profilului sau psihologic. ;-)

  RăspundețiȘtergere
 9. Un maimutoi. Ca de altfel mare parte din lumea asta mica si frustrata a scriitorasilor romani, cu talent zero, cultura mica si plapinda, paranoici, obtuzi si laudarosi. Sint si unii care scriu bine, dar tocmai astia isi vad de treaba lor. De exemplu, intra pe www.abjectu.ro si citeste textul "niste". E infinit mai bun decit ce-au scris toti ducanii impreuna.

  RăspundețiȘtergere
 10. O sa intru si acolo.
  Cat in ceea ce priveste Ducanii, si tatal sau are blog. Stiu ca e f mandru de fi-so, dar asta e normal la orice tata. Insa daca incurajarile facute de tata au generat o astfel de imagine fiului, ar fi de datoria fiului sa se comnfrunte si cu alte realitati. El insa n-o face. Acesta este punctul din care n-o sa se mai dezvolte niciodata, ramanand la micismul atat de caracteristic lui azi. Va fi un permanent neadaptat, care se va gasi dezgolit in fata lumii, cautand aparare in oricine si orice, cand taticu´ n-o sa-i mai poata tine partea. Asta e parerea mea. Jr. nu va deveni matur niciodata.

  RăspundețiȘtergere
 11. citii. apropo: cine se ascunde in spatele abjectului? tipu´ stie :-)
  mi-a placut: "daca e o limba moarta, cum de mai sunt cuvinte din ea?". misto textul.

  RăspundețiȘtergere
 12. ai dreptate

  citeste "niste", si-o sa vezi diferenta!

  RăspundețiȘtergere
 13. e un prieten de-al meu, care lucreaza in presa, dar nu e ziarist. e la un departament tehnic al unui ziar

  RăspundețiȘtergere
 14. Ah! OK. Credeam ca vrei sa-mi dai si un nume.
  Are spirit de observatie tipul.

  RăspundețiȘtergere

Aici imi puteti scrie ce ganditi. Va rog, simtiti-va liberi...