joi, 6 mai 2010

"Sunt un barbat destept!" - marturie de teama. Sau IQ # EQ


"Da, sunt un barbat destept! Chair prea destept pentru unii. Intotdeauna m-am orientat in viata dupa inteligenta mea si nu dupa sentimente. De cate ori am simtit ca sunt in pericol sa ma indragostesc, m-am retras. Nu ca nu-mi placea ce simteam sau ca nu-mi placea femeia din fata mea, dar... daca o supraestimam ca inteligenta...? Hmmm... Poate considerati ca sunt un misogin, dar ingamfarea de care vorbesc m-a ferit de esecuri. E adevarat ca m-am "aprins" de cateva ori, dar barbatul din mine nu m-a lasat sa fiu dominat de sentimentele mele fata de femeie.
Mai un pic si imi vor bate la usa cei 40 ani. Ma gandeam ca la aceasta varsta voi avea deja intemeiata o familie. Ma gandeam ca voi duce la plimbare copiii (copilul). Dar, care familie? Care copil? Cu cat mai mult ma gandesc la asta, cu atat mi-e mai teama. Mi-e teama de relatie, mi-e teama de esec, mi-e teama de implicare, dar... imi doresc.
Iar acum, ma intreb: A ramas totul un vis? Iar daca da, daca in momentul de fata asa gandesc si asa simt, inseamna ca nu am gasit pentru mine femeia potrivita, sau inseamna ca imi stau singur in cale?
Sunt un barbat destept, dar atunci, cum se face de sunt atat de singur?"
..................
Iata cateva ganduridin atat de controversata lume masculina.
Dar, ce e barbatul? Si apoi, de ce gandeste asa daca e destept? Nu stie sa-si rezolve singur problemele?
Nu, oricat i-ar placea barbatului sa-si rezolve singur problemele, el are nevoie langa el de o femeie, chiar daca nu tot timpul o recunoaste. Teama de a nu gasi femeia pe care o doreste, pe care o viseaza, il lasa insingurat. Insingurarea lui, cat si scepticismul nascut din experientele anterioare, il duc la abordarea aproape superficiala asupra femeii. Cu cat franele lui se pun mai devreme intr-o relatie, cu atat ne indica aceasta un grad mai mare de vulnerabilitate. Pentru ca, pentru un barbat care e si inteligent, sa fie indragostit este un semn de slabiciune. Unii ar considera-o chiar o prostie. Desi in secret viseaza la romantism, la intimitate, la vorbe frumoase si mangaieri tandre, de foarte multe ori, barbatul destept (si mandru de desteptaciunea lui!) se manifeste total contrar: dur, rece, calculat, autoritar. Inchide portile comunicarii, atunci cand ele vizeaza dedesubturile sale afective. Ii place sa pozeze intr-un tip autonom, refuzand sa accepte ca mirajul feminin l-a captivat mereu. Sau trece dintr-o aventura-n-tr-alta, punand repede si scurt punct oricarui fel de interventii sau insertii ale vreunei femei in lumea lui. El se teme. Da, barbatul care isi exprima inteligenta cu atata ostentatie SE TEME in fata sentimentelor.

Iar acum, dragi surate, ce e de facut?
Cum putem noi sa-i spunem unui barbat destept ca el mai destept ar fi daca si-ar asuma si responsabilitatile si sentimentele? Cum ar fi daca si-ar da frau liber pornirilor? Si apoi, cum poti sa-i explici lui cum e fericirea reala de cuplu? Si cand te simti intregit?...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aici imi puteti scrie ce ganditi. Va rog, simtiti-va liberi...