vineri, 12 martie 2010

"Esti o idealista!"


Idealurile se platesc. Cele mai scumpe lucruri pe aceasta lume sunt idealurile, pt ca ele pornesc din nimic, pornesc din absurd, din neant, din incredibil, din utopic, din ceea ce altii nu platesc nici o speranta, nu dau o secunda de atentie realizarii acestor vise. Si, totusi, acestea sunt cele mai frumoase, atunci cand ele se realizeaza.

"Visezi!" veti spune. Da, visez. Si ce daca? E dreptul meu de a ma hrani din ceea ce imi place, e dreptul meu de a-mi da frau liber simturilor, acolo unde altii calca totul in baltoacele pline de namol al ratiunilor imediate, fara a privi mai adanc la lucruri.

"Esti utopica!" veti spune si eu va trebui sa va accept. Da, sunt utopica, fiindca inca mai cred sa pot construi o lume in care sa nu fie nevoie sa iti ascuzi sentimentele doar pt a dovedi altceva.

"Traiesti pe alt taram!" veti spune. Si, da, voi spune, traiesc pe alt taram. Dar pe taramul meu nu exista granite. Pe taramul meu nu exista nenorociri, pe taramul meu exista doar iubire, soare si lumina. Exista adevar care nu se sfieste sa umble in miezul zilei in pielea goala aratandu-se la lume. Pt ca nu exista rusine. Si asta pt ca nu are de ce. E ca la facerea lumii, inainte de a fi Adam ispitit. Si nu exista ispita. Singura ispita mereu prezenta este rostirea adevarului. Despre orice lucru. Si atunci dispare teama, dispare timiditatea, dispare angoasa, dispar toate fricile lumii, mai mari sau mai mici. Ramane o curatenie a aerului si parca pana si corpul tau isi reduce intreaga greutate la zece la suta. E doar greutatea sufletului tau, pe care il simti ca zboara. E sus, tot mai sus si se inalta mereu. Te duce acolo unde tu nici nu ai banuit ca mai exista ceva, darmite sa te duci cu gandul ca ai mai si ajunge vreodata acolo. Acolo sun doar simturi. Nu exista legi. Singura lege e cea a iubirii. Si asta face totul usor, face totul posibil si face totul frumos.

"Esti o idealista!" veti spune. Si, da, sunt o idealista. Si ce daca? Voi nu tocmai asta invidiati la mine???

2 comentarii:

  1. stai linistita ca toate fetele sunt niste idealiste, asta pana cand se ard cu asa zisii feti-frumosi si realizeaza ca lumea nu e un basm ci o suma de interese meschine si atunci idealista noastra se duce probabil sa-si puna o pereche de sani si sa se afiseze la taraba pentru beauty contest si ....asta e

    RăspundețiȘtergere

Aici imi puteti scrie ce ganditi. Va rog, simtiti-va liberi...